100%, lening, hypotheek, woonlening, krediet, woonkrediet

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD!

100% Woonlening

Het volledige bedrag van de aankoop van uw woning financieren met een 100% woonlening is in bepaalde situaties nog mogelijk. Veel banken zullen liever een aanzienlijke eigen inbreng zien in een kredietaanvraag. Maar dit is niet voor iedereen haalbaar. Want bovenop een hypothecair kredietdossier zijn er natuurlijk nog de kosten van bijvoorbeeld de aankoopakte, registratie van het vastgoed, de kredietakte, enzovoort. En ook al zijn de registratierechten gedaald toch lopen deze bijkomende kosten voor een aankoop aardig op. Zeker voor jonge starters vraagt dit alvast een eerste spaarinspanning. Maar bijvoorbeeld ook voor velen die te maken krijgen met een echtscheiding en hierdoor een nieuwe start moeten maken, kan dit een aardige dobber zijn.

100% voor First Time Buyers

Bent u een koper die voor de eerste keer eigenaar wilt worden? Dan is de kans groot dat u bij kredietgevers de term ‘First Time Buyer’ hoort vallen. Want specifiek voor deze doelgroep wilt de Nationale Bank van België richting de kredietverstrekkers nog enige souplesse aan de dag leggen. Ook al kan elke bank of kredietverstrekker dit uiteraard vanuit commercieel standpunt zelf kunnen invullen.

Maar wat wanneer u bijvoorbeeld al over een woning beschikt en deze wilt verkopen voor een ander pand? Ook dan zijn er uiteraard tal van mogelijkheden. Maar deze beperken zich meestal tot 80% à 90% van de waarde van de woning. Betreft het de gezinswoning dan zullen de meeste kredietmaatschappijen meedenken tot een kredietbedrag van 90% ten opzichte van de woningwaarde. Gaat u vastgoed verwerven om te verhuren of als tweede verblijf? Dan beperken de meeste kredietgevers het kredietbedrag tot 80%.

Uiteraard heeft een lagere quotiteit ook een positieve kant. Binnen een kredietdossier verlaagt een lagere quotiteit het risico voor de bank aanzienlijk. Hierdoor zal ook de geboden rentvoet gunstiger uitpakken dan wanneer u bijvoorbeeld opteert voor een 100% woonkrediet. Natuurlijk speelt heel wat informatie mee in een kredietaanvraag bij het bepalen van een rentevoet.

Bent u benieuwd hoe sterk uw hypothecair kredietdossier scoort? Klik hier.

Een kredietmakelaar kan dus ook in een kredietdossier voor 100% woonlening een meerwaarde zijn. Want met tal van kredietgevers in portefeuille kan hij de beste maatschappij zoeken die past bij uw behoeften.