Wat is een kredietmakelaar?

Volgens de Belgische FOD Economie kan een kredietmakelaar als volgt worden gedefinieerd:

De kredietmakelaar is een kredietbemiddelaar die tussenkomt bij het afsluiten van de kredietovereenkomst zonder gebonden te zijn aan een bepaalde kredietgever (in tegenstelling tot een gevolmachtigde agent). De kredietmakelaars bieden de financiële producten van meerdere kredietgevers aan.

Maatschappijen die samenwerken met kredietmakelaars worden gechallenged. Mede daarom beslissen sommige kredietgevers bewust om via andere kanalen aan kredietverstrekking te doen.

Een goede kredietmakelaar heeft tal van kredietverstrekkers in portefeuille. Zo kan hij zijn rol als onafhankelijk adviseur ten volle uitspelen in uw belang als cliënt. Hierdoor kan hij de pro’s en contra’s van elke maatschappijen afwegen in functie van uw specifiek kredietdossier. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een kredietagent, directe kredietgever of een bankkantoor. Deze zijn allemaal gelinkt aan slechts 1 kredietverstrekker waardoor u zonder enig vergelijk hun enige voorstel voorgeschoteld krijgt. Vaak worden ook duurdere nevenproducten. Zo wordt u mogelijk aangemoedigd tot een zichtrekening met loondomiciliëring, een brandverzekering of schuldsaldoverzekering van het huis om tot competitieve rentevoeten te komen.

De kredietmakelaar levert deze diensten zonder enige kost voor u als cliënt. Hij wordt immers enkel vergoed volgens het principe ‘no cure no pay‘ door de kredietgevers op basis van o.a. het kredietbedrag, de volledigheid van het dossier. enz.

Kiezen voor een kredietmakelaar is naast het juiste krediet, kiezen voor uw vrijheid, ontzorging en professionele ondersteuning.

Kredietmakelaar
LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD!

Een vraag of gepersonaliseerde offerte?

Verstuur meteen uw vraag of vraag uw gepersonaliseerde offerte aan.