Wat is een kredietmakelaar?

Volgens de Belgische FOD Economie kan een kredietmakelaar als volgt worden gedefinieerd:

De kredietmakelaar is een kredietbemiddelaar die tussenkomt bij het afsluiten van de kredietovereenkomst zonder gebonden te zijn aan een bepaalde kredietgever (in tegenstelling tot een gevolmachtigde agent). De kredietmakelaars bieden de financiële producten van meerdere kredietgevers aan.

Maatschappijen die samenwerken met kredietmakelaars worden gechallenged. Mede daarom beslissen sommige kredietgevers bewust om via andere kanalen aan kredietverstrekking te doen.

Een goede kredietmakelaar heeft tal van kredietverstrekkers in portefeuille. Zo kan hij zijn rol als onafhankelijk adviseur ten volle uitspelen in uw belang als cliënt. Hierdoor kan hij de pro’s en contra’s van elke maatschappijen afwegen in functie van uw specifiek kredietdossier. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een kredietagent, directe kredietgever of een bankkantoor. Deze zijn allemaal gelinkt aan slechts 1 kredietverstrekker waardoor u zonder enig vergelijk hun enige voorstel voorgeschoteld krijgt. Vaak worden ook duurdere nevenproducten. Zo wordt u mogelijk aangemoedigd tot een zichtrekening met loondomiciliëring, een brandverzekering of schuldsaldoverzekering van het huis om tot competitieve rentevoeten te komen.

De kredietmakelaar levert deze diensten zonder enige kost voor u als cliënt. Hij wordt immers enkel vergoed volgens het principe ‘no cure no pay‘ door de kredietgevers op basis van o.a. het kredietbedrag, de volledigheid van het dossier. enz.

Kiezen voor een kredietmakelaar is naast het juiste krediet, kiezen voor uw vrijheid, ontzorging en professionele ondersteuning.

makelaar, kredieten, kredietagent, agent, bankkantoor, directe, kredietgever, kredietverstrekker, kredietmaatschappij
LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD!

Wenst u een offerte op maat?

Verstuur meteen online uw aanvraag.

EEN KREDIET AANVRAGEN

Uw krediet in enkele stappen

Hieronder geven we u een vereenvoudigd overzicht over de verschillende stappen in het proces van een kredietaanvraag.

Offerte- & kredietaanvraag

Via aanvraag offerte vult u de nodige gegevens in voor de aanvraag van een offerte op maat voor een lening op afbetaling.

Verkiest u een volledig online traject via onze partner? Klik hier.

Voor een hypothecair krediet adviseren wij steeds een persoonlijk gesprek voor een goede opbouw van uw dossier van bij de start.

Wenst u louter een adviestraject? Dan klikt u hier.

Van zodra u uw akkoord geeft op een offerte, kunnen we aan de slag. We vragen de noodzakelijke documenten op zoals bijvoorbeeld de identiteitskaarten van de ontleners, inkomstenbewijzen, contracten van de lopende kredieten, enz.

We wensen u uiteraard te gidsen naar het juiste krediet.

Analyse & beslissing

Een lening op afbetaling heeft meestal een kortere doorlooptijd dan bijvoorbeeld een hypothecair krediet.

Een beslissing volgt:

  • Akkoord,
  • Weigering of
  • Bijkomende toelichting of verduidelijking gevraagd
Ondertekening & uitbetaling

Bij aanvaarding volgen de aanvaardingsvoorwaarden van de kredietverstrekker, samen met de gegevens van de partnermakelaar die u zal bijstaan bij de ondertekening van het contract.

Na de ondertekening voert de kredietverstrekker de betaling(en) in uw kredietdossier uit.

De terugbetaling van het krediet gebeurt uiterlijk een maand na ondertekening van het contract. Maandelijks wordt de terugbetaling d.m.v. een domiciliëringsmandaat geïnd van uw zichtrekening.

Een vraag of wenst u een gesprek?

Verstuur meteen uw vraag of plan uw afspraak online.