autosalon

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD!

Tijdens het autosalon een autolening aangaan?

Het autosalon in Brussels Expo op de Heizel is terug van 14 tot en met 22 januari 2023. Tijdens deze periode lanceren heel wat verschillende financiële instellingen, zoals banken, kredietverstrekkers en online leningsproviders specifieke acties voor een autolening, ook wel de saloncondities genaamd.

Voorwaarden tijdens het autosalon

Om in aanmerking te komen voor een autolening moet u als kredietnemer aan bepaalde voorwaarden voldoen, ook tijdens het autosalon.

  • Minimale leeftijd: de kredietnemer moet minstens meerderjarig zijn om in aanmerking te komen voor een autolening. Sommige financiële instellingen kunnen echter een hoger minimumleeftijd hebben.
  • Inkomen: als kandidaat voor een consumentenkrediet moet over een voldoende inkomen beschikken om de lening terug te betalen. Dit wordt beoordeeld op basis van maandelijks netto-inkomen en eventuele andere inkomstenbronnen.
  • Kredietwaardigheid: kredietgevers zullen ook uw kredietwaardigheid beoordelen om te bepalen of u in staat zult zijn om de gevraagde autolening terug te betalen.

Een lening voor uw voertuig is een lening op afbetaling die valt onder een consumentenlening. En zo zijn er verschillende soorten autoleningen voorhanden in België. Naast bijvoorbeeld de klassieke formule, is er ook een light-formule en zelfs de formule private lease als alternatieve financieringsmogelijkheid. Een kandidaat-kredietnemer kan kiezen welk type krediet en looptijd het best bij zijn of haar financiële situatie past.