airbnb, krediet

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD!

Inkomsten uit AirBnb voor een woonkrediet?

Wat is AirBnb?

Sinds 2008 vergemakkelijkt AirBnb als platform het boeken van een accommodatie over quasi de ganse wereld. Naast het aanbieden van een breed scala aan mogelijkheden voorziet het Amerikaanse bedrijf ook in een vlotte afwikkeling van zowel het boekingsproces en betalingsafhandeling. Het berichtensysteem zorgt bijkomend voor een vlotte communicatie tussen de gast en zijn host.

Door out of the box te denken, zorgde het bedrijf AirBnb dat op een laagdrempelige manier iedereen een locatie kan verhuren aan gasten van over de ganse wereld. Hierdoor kreeg de deeleconomie een boost en worden dagelijks unieke reiservaringen gecreëerd.

Inkomsten aangeven

Maar wat als u inkomsten uit dergelijke verhuur geniet maar een kredietverstrekker hiermee geen rekening wilt houden voor uw woonkrediet? Want ook al zijn de kredietmaatschappijen bekend met de klassieke huurinkomsten, toch nemen zij de AirBnb-inkomsten meestal niet mee in aanmerking. Deze nieuwere vorm van verhuur wordt nog te vaak niet gelijkgeschakeld met gewone huurinkomsten. Maar het zijn per slot van rekening toch inkomsten die u kunt gebruiken om nieuwe kredieten mee terug te betalen?

Zoals steeds is het cruciaal dat de inkomsten regelmatig en fiscaal aangegeven zijn. Wenst u de inkomsten op te nemen in uw kredietaanvraag van bijvoorbeeld de aankoop van een bijkomende opbrengsteigendom? Dan is het dus cruciaal dat de aangifte correct gebeurde.

Uw dossier online scoren?

Of contacteer ons met uw vraag.