Kredietmaatschappijen willen weten hoeveel de ratio is tussen het geleende bedrag en de waarde die in onderpand gegeven wordt bij het aangaan van een hypothecair krediet. Dit is de quotiteit.

De waarde wordt bepaald door de waarde van het pand (en toekomstige verbouwingen) of panden in het geval van een gedeelde hypotheek op meerdere onderpanden. Er kunnen ook roerende waarden (IPT, groepsverzekering, beleggingsportefeuille,..) in onderpand worden gegeven als u de quotiteit van uw woonproject naar beneden wil halen.

Om dit allemaal wat meer bevattelijk te maken, hebben wij een module ontwikkeld die u een antwoord geeft op de vraag: "Hoeveel is de quotiteit van mijn project?". Geen zin om deze informatie allemaal online in te voeren? Geen probleem! Laat een makelaar contact met u opnemen door het contactformulier in te vullen. Weet evenwel dat Kredietgids.be geen informatie van de gebruiker bewaart en u geen naam of persoonlijke informatie moet ingeven om een resultaat te bekomen. 


QUOTITEIT
Kredietbedrag*
Geschatte waarde woning / Aankoopbedrag*
Ander vastgoed in onderpand geven?
Hoeveel verschillende panden kan u in waarborg geven?
# Omschrijving vastgoed Geschatte waarde Openstaande schuld Overwaarde
1
Totale overwaarde
Roerende waarden als onderpand ?
Totale waarde die in rekening wordt genomen
Quotiteit
%
Herberekenen

kredietscore

Wat is een goede ratio?

De website maakt gebruik van Kredietscoretechnologie om gebruikers bewust te maken van het gevaar van overmatige financiering en wil zo de consument beschermen en informeren alvorens ze beslissingen nemen inzake het aangaan van een financiering.


 

  • < 70%: Zéér goede score: In principe zal geen enkele bank een probleem maken van uw dossier op basis van deze ratio. Opgepast bij grote verbouwingen of panden die in slechte staat zijn.

 

  • 70-80%: Zéér goede score: Nog steeds geen issues voor de banken. Opgepast bij het aangaan van een vaste termijnkrediet, daar vraagt men veelal een Q<75%

 

  • 80-90%: Nog steeds een goede score. Idem opmerking inzake vaste termijnkredieten en bijkomende opmerking inzake opbrengsteigendom. Meeste maatschappijen eisen Q<80%.

 

  • 90-100%: Nog steeds acceptabel voor de meeste banken. Opbrengsteigendom en vaste termijnkredieten veelal uitgesloten.

 

  • 100-105%: De meeste banken haken af voor uw dossier. Contacteer een kredietmakelaar voor een oplossing op maat.

 

  • >105%: Contacteer zeker een kredietmakelaar alvorens enige actie te ondernemen.