Elektrische bedrijfswagens financieel voordeliger voor bedrijven en werknemers

Het is voor bedrijven financieel voordelig om elektrische en CNG-bedrijfsvoertuigen te leasen in plaats van een gewone wagen. Ook de werknemers profiteren er mee van. Dat blijkt uit de berekening van de 'total cost of ownership' door TCOPlus in opdracht van VOKA-Kamer van Koophandel en de provincie Vlaams-Brabant.

Uit een online-enquête bij 2.000 werknemers van Vlaams-Brabantse bedrijven blijkt volgens Bart Vanham van TCOPlus dat 55 procent zijn woonwerk-, dienst- en privéverplaatsingen met een elektrische wagen zou kunnen doen, met uitzondering van exceptionele, verre verplaatsingen waarvoor best een dieselwagen dient te worden ingezet. Dit laatste is volgens Vanham geen probleem, aangezien dit doorgaans in het lease-aanbod vervat zit.

"Dit percentage zou nog met 10 procent kunnen stijgen mits een verbeterd aanbod qua laadinfrastructuur. Zowat 45 procent van de ondervraagden stelt immers dat zij de elektrische wagen thuis niet kunnen of willen laden. Het gaat bijvoorbeeld om mensen die op een appartement wonen", aldus Vanham.

Bron: MoneyTalk - Klik hier om naar het artikle te gaan.

Terug

Nieuws & actualiteit