Topmanagers verdienen vijfde meer dan jaar geleden

De topmanager van een groot Belgisch beursgenoteerd bedrijf verdiende vorig jaar gemiddeld 2,07 miljoen euro. Dat is bijna 20 procent meer dan in 2014, toen de gemiddelde remuneratie 1,77 miljoen euro bedroeg, blijkt uit het jaarlijkse overzicht dat De Tijd maakt van de topsalarissen in de Bel20-bedrijven. De buitenlandse CEO's die aan het hoofd staan van grote Belgische bedrijven verdienden vorig jaar het meest.

De hogere vergoeding voor de toplui weerspiegelt de betere resultaten die de bedrijven vorig jaar hebben neergezet. De nettowinst van de Bel20-bedrijven nam in 2015 met bijna een kwart toe.

Carlos Brito, de topman van de bierreus AB InBev, staat op de eerste plaats dankzij een verdrievoudiging van zijn bonus tot bijna 3 miljoen euro. Zijn totale vergoeding steeg daardoor tot 4,6 miljoen euro. Op de tweede plaats staat Jean-Christophe Tellier van biofarmagroep UCB, met 4,26 miljoen euro. Dominique Leroy (Proximus) en Koen Van Gerven (bpost) verdienden minder dan 1 miljoen euro en staan onderaan de lijst.

Bron: Belga

Terug

Nieuws & actualiteit