AFBETALING BEREKENEN 

Bereken de maandelijkse afbetaling van een bepaald kredietbedrag. Kies zelf alle variabelen en weet hoeveel een lening je per maand zal kosten, maar ook op het einde van de rit, de totale rentemassa.

 

 

 

AFLOSSINGTABEL OPMAKEN 

Met deze module krijgt u een inzicht in de kerncijfers van het krediet. Het maandelijks af te lossen bedrag, het totaal aan interest te betalen,...

Vervolgens krijgt u een aflossingstabel gebaseerd op het door u ingegeven kredietbedrag en de andere variabelen. Het is mogelijk verschillende terugbetalingsmogelijkheden te kiezen.

 

 

KREDIETVOORSTELLEN VERGELIJKEN

Wenst u verschillende kredietvoorstellen met elkaar vergelijken? U wil weten wat het verschil is in interestmassa op het einde van het krediet? Vast op 25 jaar of 20 jaar? Mensualiteit vs vaste kapitaaldelging?

Geef de verschillende kredieten in en evalueer het resultaat met deze module. Wenst u advies over variabel lenen en vergelijken? Neem advies op met een kredietexpert via het contactformulier.

 

 

REFERTE-INDEXEN IN BEELD

Kredieten met een variabele rentevoet worden gekoppeld aan een referte-index. Het is dus van belang om te weten op welk niveau deze staat op datum van het tariefaanbod. De frequentie van de aanpassing zal bepalen aan welke index uw krediet gekoppeld wordt. 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar de FAQ.

 

 

OPENSTAANDE SCHULD BEREKENEN

U heeft een lening lopen en wil weten hoeveel u reeds heeft afbetaald? De meeste online banking-systemen geven ook de mogelijkheid om uw lopende kredieten te consulteren.

Wil u weten hoeveel u bijvoorbeeld na 10 jaar afbetaald zal hebben, dan zal onderstaande module u hier ook een antwoord op geven.

 

 

SCHULDEN SAMENVOEGEN

U gaat gebukt onder een zware maandelijkse kredietlast? U overweegt om uw maandlast te verminderen en kredieten samen te voegen? Let op, want er worden soms aanzienlijke rentevoeten aangerekend. Soms kan het een oplossing bieden om grotere problemen te vermijden.

Maak zeker een berekening om te zien of u niet meer zal betalen op het einde van de rit en hoeveel dit dan zou zijn, mocht dit het geval zijn.

 

 

QUOTITEIT BEREKENEN

Kredietmaatschappijen willen weten hoeveel de ratio is tussen het geleende bedrag en de waarde die in onderpand gegeven wordt bij het aangaan van een hypothecair krediet. Dit is de quotiteit.

Bepaalde maatschappijen staan toe om meerdere panden of roerende waarden in onderpand te geven. Maak een berekening om te weten of uw dossier in aanmerking kan komen voor acceptatie op basis van deze voorwaarde.

 

 

RATIO LASTEN / INKOMSTEN

Om uw kredietwaardigheid af te toetsen zal de bank volgende verhouding berekenen. Men zal uw lopende en toekomstige kredietlasten afzetten tegenover uw maandelijkse inkomsten, al dan niet vermenigvuldigd met een coëfficient. 

 

 

 

NETTO INKOMSTEN NA LASTEN

Het is belangrijk om een bepaald minimuminkomen over te houden na het betalen van al uw kredieten en andere lasten. Uw netto inkomen na het betalen van alle lasten is een belangrijke factor om uw kredietaanvraag te scoren.

U kan een berekening maken en aftoetsen of uw dossier goed scoort op deze voorwaarde.