Lage rente doet woningprijzen stijgen

Vanwege de lage rente kopen almaar meer Belgen een woning. Door die toenemende interesse verwacht de kredietbeoordelaar Standard & Poor's dat de woningprijzen in 2016 met 1 procent stijgen en in 2017 met 2 procent.

Net zoals de spaarrentes zijn de rentes op hypothecaire leningen historisch laag. Bij de meeste grootbanken betalen leners minder dan 3 procent wanneer ze een woonlening afsluiten voor een looptijd van twintig jaar. De coöperatieve bank Crelan heeft de rente voor sommige klanten zelfs verlaagd naar 0,96 procent. "In theorie biedt de lage woonrente interessante perspectieven. Maar in praktijk blijkt de aankoop van een nieuwe woning iets moeilijker te liggen", schrijft de vastgoedwebsite Immoweb.be.

 

Heeft u na het lezen van het volledige artikel (via volgende link) nood aan een gesprek met een kredietmakelaar die wel nog dossiers kan bemiddelen aan 100% quotiteit*?

Maak dan vandaag nog een afspraak met een van de aangesloten kredietmakelaars. De meeste van de aangesloten banken hebben een acceptatiepolitiek die dossiers met een Q<100% aanvaarden. Tevens zijn er ook nog maatschappijen die krediet verlenen aan 105%, een stabiel inkomen is uiteraard altijd aangewezen om uw kredietdossier goedgekeurd te krijgen.

*Quotiteit: De verhouding tussen het kredietbedrag en de in onderpand gegeven waarborg

Klik hier om een berekening te maken van de quotiteit van uw project. Het is mogelijk om verschillende onroerende waarden toe te voegen. Tevens is het voorzien van roerende waarborgen in deze simulatie / berekeningsmodule voorzien. Ook om te lenen tegenover een beleggingsportefeuille kan u deze module gerbruiken. Er is ook een weging voorzien voor ieder product. Kredietgids.be - Uw project, onze oplossingen. Maak een afspraak in een van de kantoren van onze aangesloten partners bij u in de buurt voor meer informatie en advies op maat van uw project.

 

Terug

Nieuws & actualiteit