Historisch lage rente niet eenduidig positief voor de economie

Volgens Peter De Keyzer, hoofdeconoom van BNP Paribas Fortis, kijken spaarders vooral naar de nominale en niet de reële rente. " In 2011 was de spaarrente veel hoger dan vandaag maar was de inflatie nog hoger. Per saldo verloor een spaarder dus zowat 1 procent aan koopkracht op jaarbasis."

Lees het volledige artikel hier. Tevens krijgt u een antwoord op 3 volgende vragen:

  • Minister voor Digitale Agenda Alexander De Croo (Open Vld) werkt aan een wettelijk kader voor mensen die willen bijverdienen via internetplatformen zoals AirBnB. Verwacht u dat de zogenaamde deeleconomie een belangrijke rol gaat spelen in de Belgische economie? En dringt een speciaal belastingstelsel zich op of zijn uitzonderingsregels niet aangewezen?
  • KBC-topman Johan Thijs stelde afgelopen week de houdbaarheid van de minimumrente van 0,11 procent op het spaarboekje in vraag. Gelooft u dat die bodem de komende maanden zal sneuvelen. Of is de minimumrente wel houdbaar?
  • Afgelopen weekend stond de toekomst van het Verenigd Koninkrijk in de Europese Unie op het spel. Wat zouden de gevolgen van een zogenaamde "brexit" zijn voor de Belgische bedrijven en onze economie in zijn geheel?

 

 

NC Vrouwen BENL Image Banner 728 x 90

 

 

Terug

Nieuws & actualiteit