Euro / Dollar: 1 op 1 verhouding in zicht?

Zwak, "weak", dat staat niet in Donald Trump zijn woordenboek. Dus dat zal ook niet het geval zijn voor de dollar.

Zal de koers van de dollar ondersteund worden door Trump zijn beleid en heeft dit gevolgen voor uw portefeuille?

De US dollar is in opmars tegenover de euro ingevolge het parcours dat wordt afgelegd door Donald Trump. Trump wil af van het huidige beleid en kiest resoluut voor de investeringen en lage belastingen. Deze week steeg de dollar tegenover de belangrijkste munten met meer dan een procent.

Veel analisten voorspellen een verdere versterking van de dollar en dan voornamelijk tegenover de euro. Tegen het einde van het jaar zou een euro dollar koers van 1.05 mogelijk zijn. Sterker nog, binnen de 12m zou een pariteit (1/1) volledig mogelijk kunnen zijn. De opkomende politieke events in Europa zullen de koers van de dollar waarschijnlijk verder ondersteunen. De verkiezingskalender kan roet in het eten gooien bij de bestaande grote partijen. Europeanen worden ook geïnspireerd door de huidige revolutie in de Verenigde Staten, dit kan een gevolg hebben op het vertrouwen en dat zal zich weerspielen in de rente en aldus de muntwaardes.

Trump wil zwaar investeren in infrastructuurwerken en defensie terwijl de belastingen dalen. Dat is enkel mogelijk door de uitgifte van UB Bonds met hoge returns. Dit zal op zijn beurt investeerders aantrekken waardoor de waarde van de dollar verder ondersteund zal worden.

Door de hogere investeringen zal de inflatie ook aangewakkerd worden waardoor de FED genoodzaakt zal zijn om renteverhogingen sneller door te voeren wat ook een positieve invloed heeft op de waarde van de dollar. Bovendien zal het versnelde tempo niet mogelijk zijn in Europa. Reeds een eerste verhoging in december en over de komende 12 maanden begint zeer waarschijnlijk te worden. 

We volgen het voor u verder op want vandaag zagen we de Belgische OLO op 10 jaar stijgen met 40% . Dat heeft zijn gevolg voor iedereen die een krediet wil aanvragen of nog (snel) wil herfinancieren.

Het Kredietgids.be Team.

 

Terug

Nieuws & actualiteit