Wie past er een scoring toe bij de online aanvraag van een woonkrediet?

Wij stellen ons de vraag welke maatschappijen een kredietdossier online volledig kunnen doorlichten en een tarief kunnen bieden op maat van de klant en diens ingevoerde gegevens.

Op dit moment hebben wij slechts één maatschappij gevonden die dit reeds heeft opgenomen bij de online aanvraag van een krediet. Dit is HelloBank

 

Wij van onze kant van kredietgids.be pleiten voor een integratie van dergelijke technologie bij alle maatschappijen die online kredieten aanbieden.

Dit trouwens niet alleen voor woonkredieten (die vallen onder de hypotheekwet) maar ook alle leningen op afbetalingen of persoonlijke leningen (Wet op Consumentenkrediet);

Deze test geeft duidelijkheid en laat de klant/ontlener nadenken alvorens een krediet online aan te vragen om vervolgens aan te gaan.Op deze manier krijgt de gebruiker van het syteem de boodschap dat het dossier een slaagkans heeft of niet. Een negatieve melding bij de Nationale Bank van België doet geen goed aan uw dossier en wordt niet gedetecteerd door deze berekeningen te maken.

 

Als de banken het niet voorzien dan doen we het zelf op basis van waarden die gehanteerd worden door de meeste maatschappijen.

Kredietgids.be past al sinds op opstart van het plaftorm de scoring van een aanvraag toe op basis van quotiteit, netto inkomsten na lasten en lasten inkomsten verhouding. Ook voor persoonlijke leningen passen we dit volautomatisch toe. De berekening van de quotiteit wordt niet gemaakt bij deze berekening.

Hoe deze tools gebruiken?

Volg de flow van de aanvraagmodule en de ratio's worden ten gepaste tijden gevraagd om in te vullen of verder aan te vullen.

Of u maakt de berekening met de berekeningsmodules (quotiteit, netto inkomsten na lasten, ratio lasten inkomsten)

Of neem contact op met een kredietmakelaar die voor u en samen met u de berekeningen zal maken. Neem contact op via het contactformulier.

 

Terug

Nieuws & actualiteit