Lage spaarrente doet Vlamingen derde of vierde verblijf kopen

Nu het wettelijke minimum op de spaarboekjes het nieuwe normaal lijkt te worden, lonken almaar meer spaarders naar de vastgoedmarkt. Vlamingen kopen almaar vaker een derde of vierde woning, leert een onderzoek van de vastgoedgroep Azull.

In een zoektocht naar rendement is voornamelijk de Spaanse vastgoedmarkt in trek bij de Vlaming. Dat is niet onlogisch, klinkt het bij Azull, want de Vlaming die in buitenlands vastgoed investeert, doet dat meestal in Spanje. Het valt de vastgoedgroep op dat een toenemend aantal Vlamingen met een tweede woning in Spanje ook interesse heeft in een derde of vierde woning. De afgelopen twee maanden hebben in vergelijking met heel 2015 dubbel zoveel Vlamingen een derde of vierde verblijf in Spanje gekocht. "Een opvallende trend", zegt Marleen De Vijt, CEO van Azull. "Tot voor kort gebeurde het zelden dat iemand met een tweede verblijf ook nog eens een derde verblijf kocht."

Volgens De Vijt zal Spaans vastgoed nog een tijdje tot de verbeelding van de Vlaming spreken. "Veel kapitaalkrachtige Vlamingen maken zich zorgen door de vele berichten over negatieve spaarrente en beslissen daarom iets te ondernemen met hun spaargeld", verduidelijkt ze.

Bron: Lees hier het volledige artikel.

Terug

Nieuws & actualiteit